STIGA AXE PADELRACK - TEST, RECENSION OCH OMDÖME

Padelson.se har testet STIGA Padels nye topmodel STIGA AX . Interessen har været enorm for denne ketcher som er udviklet sammen med SM guldvinder Daniel Windahl og ketcheren er også identisk med den Daniel spiller med, inklusiv samme vægt, balance etc. Daniel ledte efter en padelketcher der var stivere uden at gå på kompromis med hverken fart eller kontrol og det tog frem for alt ikke følelsen væk. Sådan blev STIGA AX padelketcheren født. Vi hos Padelson er meget imponerede over denne nye ketcher, og der er positive domme og anmeldelser lige igennem fra vores testspillere. Vi er også glade for, at Stiga nu også tilbyder en mulighed med en ru overflade!

God fornøjelse!


Padelspillere inkluderet i denne test

Carl-Henrik

Ketsjerbaggrund fra tennis, badminton, squash og bordtennis. Spillet i ca 2 år og spiller kontinuerligt 3-7 gange/uge. Hovedsageligt backhand-spiller, men veksler med spil på forehand-siden. Carl-Henrik bruger taktik og teknik til at udmanøvrere modstanderne. De absolutte favoritspillere på World Padel Tour er Lebron og Tapia.

Carl-Henrik parer skud
: Maskeret aflevering på ydersiden af ​​forehand-spilleren og toppet smash mod nettet på baghåndssiden.


Linnéa:
Tidligere badmintonspiller på eliteniveau. Fandt padel for ca 1 år siden og har siden i sommer spillet næsten hver dag. Desværre har Corona midlertidigt stoppet konkurrencen. Badmintonbaggrunden giver Linnéa fordele i padel, da hun er vant til et hurtigt og kraftfuldt spil. Linnéa er forehand-spiller, fordi hun godt kan lide at have en backhand i midten, da hun anser backhand og backhand volley for at være hendes stærkeste slag.

Parry slag Linnea : Vinklet baghåndsvolley.


Carl : Selvsikker forehand-spiller, der kan lide at holde bolden i gang og sjældent misser. Jo flere gange bolden går over nettet, jo mindre chance har du for at vinde bolden mod Carl. God touch men kan også slå hårdt i gode situationer. Carl foretrækker ketchere med ru/finkornede overflader, da han har vænnet sig til at lege med disse og føler, at de giver lidt bedre greb om bolden på skiven.

Parry Carl : Deep cut volleys, der næsten ikke hopper, hvilket gør det svært for modstanderen at få bolden tilbage i spil.


Kommentarer CARL-HENRIK
"Jeg følte med det samme, at STIGA AX er en utrolig flot ketcher! Jeg har brugt STIGA ACE og STIGA ART i ca 1 år, før jeg nu fik testet en STIGA AXE. For mig, der bedst kan lide ART, føltes AX som en perfekt videreudvikling i og med at den er stivere, hvilket giver mere fart men både kontrol og følelse er der. Jeg føler at AX ligesom ART har sin sweet spot mere ind mod midten af ​​ketcheren, mens ACE har sin sweet spot lidt længere nede, hvilket ikke passer mig. Efter mange timers retstid i padelhallen de seneste år, ved jeg næsten med det samme ved første slag, om en ketcher passer til mig eller ej og det har i høj grad at gøre med ketcherens balance. Da balancen i STIGA AX minder om STIGA ART og er i samme vægtområde og form som andre Stiga-ketchere, følte jeg med det samme, at denne ketcher passer til mig og har præcis det hit, jeg godt kan lide."

”Det, at Stiga tilføjede lidt struktur til overfladen, føltes også godt. Det var nemt at få spin på bolden, hvilket giver en god effekt på både bandeja, volley og vibora.«

"For mig er STIGA AX et naturligt valg, når jeg udskifter eller supplerer min ART-ketcher. Leges nemt med både fart, kontrol og følelse.”


Kommentarer LINNEA
Linnea spiller i øjeblikket med STIGA ACE og kan godt lide det. Da hun testede den nye STIGA AXE , blev hun meget positivt overrasket, da hun ikke troede, at nogen ketcher kunne konkurrere med hendes STIGA ACE. ”Jeg føler, at AX er lidt nemmere at spille end ACE og giver en følelse af både kontrol og balance. Jeg anser AX for at være lidt hårdere/stiv end ACE og ikke helt så kraftfuld. Jeg føler, at AXE har en lidt højere balance, som jeg var lidt i overkanten med i starten, men jeg vænnede mig til det ret hurtigt, og efter et stykke tid føltes det meget godt."

Linnea kunne meget godt lide den ru overflade på STIGA AX: "Den ribbede overflade gav mig mere greb om bolden, og jeg kunne spille et mere kontrolleret spil." Selvfølgelig spekulerer vi nu på, om Linnea er ved at ændre ketcheren fra STIGA ACE til STIGA AXE? Det spørgsmål svarer hun på. "Jeg synes, at begge stativer er virkelig fantastiske, også ekstremt rene og stilfulde. Jeg kan ikke vælge hvilken jeg bedst kan lide, men hvis jeg skulle vælge, ville jeg nok sige den nye AXE, da de overraskede mig positivt. Jeg må dog sige, at den høje hastighed, du får fra ACE, er uovertruffen." Vi tænker sådan her, hvorfor ikke have begge dele i din padel taske? RISE ACE når du skal øge tempoet og RISE AX når du skal spille et mere taktisk og planlagt spil.


Kommentarer CARL
Da Carl er en god taktiker, valgte han naturligvis at dele sin STIGA AX gennemgang op i forsvars- og offensivt spil.

Forsvarsspil : Følelsen, jeg fik, var et tilgivende stativ med et blødt slag. Det var nemt at finde det søde sted.

Offensivt spil : God respons og rekyl ved slag. Ketsjeren giver en masse fart. Det, jeg fandt meget godt ved dette stativ, var ved smashen. Som padelspiller, hvis du kan finde den rigtige kamp her, vil du få meget ud af denne ketcher.

Design : Fantastisk! Stilfuldt og enkelt design. Bliver garanteret værdsat af mange.

Følelse : God følelse. Nemt at finde det rigtige match.

Samlet set
: Ser man på det store billede, er STIGA AX en fantastisk god padelketcher, der passer til mange typer spillere. Jeg ville dog gerne have set en mere ru overflade, da jeg ikke rigtig følte, at jeg fik det spin, jeg ønskede i mine skud.


Konklusioner
STIGA AXE kommer ligesom resten af ​​STIGAs modeller i en rund form. Den runde form er, som I læsere ved, den form, der er mest skånsom for armen og mindsker risikoen for padlealbue. Nogle forbinder World Padel Tour (WPT) med diamantformede ketchere, hvilket ikke er sandt. Det er i dag en blanding af både rund, dråbeformet og diamantformet blandt verdens bedste padelspillere. Flere og flere spillere på alle niveauer går mere i den rundere retning, hvilket STIGA Sports har bemærket og fortsatte med selv med sin seneste tilføjelse til mængden, STIGA AXE.

STIGA AX har et overfladelag af både glasfibre og kulfiber. Det gør ketcheren noget stivere, end hvis overfladelaget udelukkende bestod af glasfibre. STIGA AXE har dog ligesom andre STIGA modeller en kerne af sort EVA-skum, som er blødt og som kompenserer for den hårdere overflade og gør, at ketcheren, selv ved fejlslag, stadig opfattes som tilgivende.

Selvfølgelig skal begyndere, uden nogen form for bowlingerfaring, ikke satse på STIGA AX , da disse spillere ofte har brug for en glasfiberketcher, der genererer fart til dem, for eksempel STIGA ARC . Men er du en god begynder eller bedre, og selv kan sætte fart på bolden, oplever du ofte dårlig kontrol med rene glasfiberstativer på grund af den høje hastighed. Derfor bør gode begyndere, selv op til elitespillere, der selv kan generere kraft i slagene, investere i en lidt mere avanceret ketcher som f.eks. RISE AXE. Da STIGA AX er en all-round ketcher med en neutral (jævn) balance, et sted mellem lav og medium, mener vi, at ketcheren passer til både den offensive og den defensive padelspiller.

Vi hos Padelson var imponerede over STIGAs første lancering af padelketchere og STIGA fortsætter med at imponere med efterfølgeren STIGA AXE. Velkommen med din bestilling og glem ikke rammebeskyttere og overgreb. Både STIGA Impact Protection transparent og STIGA Ultra Overgrip er lige så høj klasse som Stigas padelketchere.

Vi tester stort set alle nye modeller af padelketchere vi sælger. Sætter du pris på vores tests og ønsker du at modtage anmeldelser og vurderinger af flere modeller og mærker? I så fald skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi er her for dig!